Požarevac, 12000, Srbija     +381-616800908

Politika privatnosti

Ko smo mi?

 

Avangardist web dizajn (u daljem tekstu Avangardist) se bavi obavljanjem izrade i održavanja web sajtova. Nalazimo se u Požarevcu. Naša adresa web mesta je: https://avangardist.com.

 

Sloboda izbora, sporazum i vaša prava

 

Vi sami kontrolišete informacije koje pružate na našoj web stranici. U svakom slučaju, ako odlučite da ne ostavite svoje podatke, morate imati na umu da neki delovi veb stranice možda neće biti dostupni.

Popunjavanjem raspoloživih zahteva (kontakt obrazaca) na našoj web stranici slažete se sa ovom Politikom privatnosti i slažete se da ćete biti kontaktirani prema navedenim kontaktnim informacijama.

U potpunosti ćemo poštovati sva vaša prava u skladu sa propisima za zaštitu ličnih podataka u Republici Srbiji i opštim propisima o zaštiti podataka za članice Evropske unije (GDPR).

U skladu sa postojećim propisima za zaštitu ličnih podataka, imate pravo pristupa, ispravke, brisanja, ograničavanja obrade, primanja kopije vaših ličnih podataka za svoje potrebe ili prenosa na drugog dobavljača usluga po vašem izboru (prenosivost), kao i pravo da se ne slažete po pitanju obrade vaših ličnih podataka kada se ti podaci obrađuju u svrhu direktnog marketinga, po pitnju informisanja i automatskog odlučivanja.

Možete da povučete Vašu saglasnost u bilo kom trenutku. Sva ova prava se primenjuju u okviru ograničenja predviđenih postojećim propisima za zaštitu ličnih podataka.

Ova prava možete ostvariti tako što ih jednostavno zatražite od Avangardist-a, slanjem imejla na info@avangardist.com

 

Koje lične podatke skupljamo i zašto ih skupljamo?

 

Na pojedinim delovima ovog internet sajta tražimo lične informacije o Vama kako bismo vam omogućili ostvarivanje određenih prava, kao što je pružanje izvesnih informacija koje zatražite. Ovo činimo putem upotrebe online formulara i svaki put kada nam pošaljete svoje detalje e-mailom. Informacije koje dobijemo od Vas mogu uključivati Vaše ime i prezime, adresu, brojeve telefona ili e-mail adresu. Od vas nikada nećemo tražiti dodatne informacije koje nisu neophodne da biste dobili uslugu koju ste zatražili.

 

Gde čuvamo Vaše podatke?

 

Podatke o ličnosti prilikom prijavljivanja na NewsLetter prikupljamo i čuvamo u okviru naše email liste (baze podataka) na serverima kompanije Servikus.

 

Kako koristimo prikupljene informacije?

 

SEO Team može prikupljati i koristiti lične podatke Korisnika u sledeće svrhe:

Za personalizaciju iskustva korisnika

Možemo koristiti informacije da shvatimo kako naši Korisnici (kao grupa) koriste usluge i resurse koji se nalaze na našem Sajtu.

Da unapredimo naš web sajt

Možemo koristiti povratne informacije koje navedete za poboljšanje naših proizvoda i usluga.

Da pokrenemo promocije, istraživanja ili druge funkcije web sajta

Slanje informacija Korisnicima koji su pristali da ih prime (NewsLetter).

Da bismo poslali periodične e-poruke

Možemo koristiti e-mail za slanje informacija i komunikaciju sa korisnikom.

Takođe se može koristiti kao kanal komunikacije da odgovorimo na korisnikove molbe, pitanja i/ili druge zahteve. Ako Korisnici odluče da se opredele za našu mailing listu, oni će dobiti e-poruke koje mogu da uključuju vesti kompanije, informacije o novim ponudama, proizvodima ili uslugama, itd. Ako u bilo kom trenutku Korisnik želi da se odjavi od prijema buduće e-poruke, uključili smo detaljnu odjavu na dno svakog e-maila.

 

Sadržaj

 

Ukoliko otpremate slike na web mesto, trebalo bi da izbegavate otpremanje slika sa ugnežđenim podacima lokacije (EXIF GPS). Posetioci web mesta mogu da preuzmu i izvuku podatke o lokaciji sa slika sa web mesta.

 

Kolačići na Internet pretraživaču

 

„Kolačići“ (Cookies) su male tekstualne datoteke koje su snimljene na vašem uređaju (računar, mobilni telefon, tablet …) da biste pratili kretanje vašeg pretraživača na veb sajtu i ne povezuju se sa vašim ličnim podacima koje ste nam dali. Uz pomoć takvih fajlova, omogućeno je kretanje posetilaca po stranici, a samim tim se i prikupljaju podaci kako bi poboljšalo korisničko iskustvo, optimizovali i poboljšali funkcionalnost web-sajta. Sajt ima tip kolačića koji je sačuvan na računaru korisnika sve dok je podešen u pregledaču. Korisnici mogu da odaberu da internet pretraživači odbijaju kolačiće. Ako korisnici odaberu ovu funkciju, određeni delovi sajta možda neće funkcionisati kako je predviđeno.

Kada posetite našu web lokacijau ili koristite naše aplikacije ili druge digitalne alatke, mi možemo, u zavisnosti od vaše saglasnosti, koristiti kolačiće, piksele za kolačiće i druge tehnologije za prikupljanje sledećih podataka:

IP adresa, informacije o povezivanju, tip pretraživača, lokacija, vremenska zona, operativni sistem i druge tehničke informacije.
Informacije o vašoj poseti, uključujući web-sajtove koje ste posetili pre i nakon našeg web- sajta i proizvodima koje vidite
Trajanje poseta na stranicama našeg sajta i informacija o interakciji između stranica
Koristimo i kolačiće drugih proizvođača (Google Analytics). Ovi kolačići služe za anonimne statistike o posećivanju sajta i ne uključuju lične podatke. Više o njima možete saznati ovde https://support.google.com/analytics/answer/6004245

Imajte na umu da uvek imate potpunu kontrolu nad kolačićima. Većina pretraživača nudi potpuno isključivanje kolačića pomoću opcija, za svaki pregledač odvojeno.

 

Remarketing

 

Informacije prikupljene korišćenjem kolačića mogu se koristiti za ponovno oglašavanje na Google AdWords-u i Facebook-u, odnosno za naše oglašavanje na drugim web stranicama koje će posetiti korisnik koji je prethodno posetio naš web-sajt.

Google, Facebook i treće strane prikazuju AdWords, odnosno tzv. “oglase” na različitim web lokacijama i aplikacijama koje korisnik posećuje i koristi. Ovi “oglasi” se takođe zasnivaju na prethodnim posetama našem web-sajtu korišćenjem kolačića.

Korisnici mogu prilagoditi svoje sopstvene preferencije o Google i Facebook oglašavanju, pristupanjem sledećim stranama: Za Google i za Facebook. Korisnik može u potpunosti odustati od ovakvog oglašavanja na osnovu svog prethodnog interesa postavljanjem podešavanja kolačića u internet pregledaču koji koristi korisnik. DoNotTrack (“DNT”) je funkcija koja omogućava korisniku da podesi svoj web pretraživač na način koji informiše web stranice da njegovo online kretanje po Internetu, ne želi da bude praćeno. Funkciju “DNT” korisnik može omogućiti ili onemogućiti posećivanjem sekcije “Parametri” (Preferences) ili “Podešavanja”(Settings) u zavisnosti od vrste web pregledača.

 

Umreženi sadržaj sa drugih veb mesta

 

Članci na ovom web mestu mogu da sadrže umreženi sadržaj (npr. video snimke, slike, članke, itd). Umreženi sadržaj sa drugih web mesta se ponaša na potpuno isti način kao da je vaš posetilac posetio drugo web mesto.

Ta web mesta mogu da prikupe podatke o vama, koriste kolačiće, ugnezde dodatno praćenje od strane treće strane i nadgledaju vašu interakciju sa tim ugnežđenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije sa ugnežđenim sadržajem ukoliko imate nalog i prijavljeni ste na to web mesto.

 

Koliko dugo čuvamo vaše podatke?

 

Ukoliko ostavite komentar, taj komentar i njegovi meta podaci se čuvaju neograničeno. Ovo je zato da bismo prepoznali i automatski odobrili sve komentare koje uslede umesti da ih držimo u redu za pregled.

Za korisnike koji se registruju na naše web mesti (ukoliko ih ima), takođe čuvamo lične informacije koje dostave u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu da vide, urede ili obrišu svoje lične podatke bilo kada (izuzev što ne mogu da promene svoje korisničko ime). Upravnici web mesta takođe mogu da vide i urede te informacije.

 

Koja prava imate u odnosu na vaše podatke?

 

Ukoliko imate nalog na ovom web mestu, ili ste ostavili komentare, možete da zahtevate da primite datoteku sa izvezenim ličnim podacima koje držimo o Vama uključujući bilo koje podatke koje ste nam dostavili. Takođe možete da zahtevate da obrišemo bilo koje lične podatke koje držimo o vama. To ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni da držimo zbog administrativnih, pravnih ili bezbedonosnih razloga.

 

Otkrivanje informacija

 

Informacije koje nam date čuvaju se na našem serveru, a mogu im pristupiti naši zaposleni, državni organi, naši pravni sledbenici i lica koja angažujemo da obrađuju podatke u naše ime u svrhe navedene u ovoj politici ili druge svrhe za koje ste Vi dali odobrenje. Takođe, možemo preneti informacije o upotrebi našeg internet sajta trećim licima ali to neće uključivati informacije na osnovu kojih Vi možete biti identifikovani. Osim ako to zakon ne nalaže, nećemo ni na koji način učiniti dostupnim niti distribuirati informacije o Vama koje nam pružite, bez vašeg prethodnog odobrenja.

 

Maloletna lica

 

Avangardist preporučuje svim roditeljima ili starateljima da decu uče bezbednom i odgovornom postupanju sa ličnim podacima na Internetu. Maloletnici ne bi trebali da otkrivaju svoje lične podatke Avangardistu-u bez prethodne dozvole roditelja ili staratelja. Avangardist svesno nikada neće uzimati lične podatke od maloletnika, niti ih na bilo koji drugi način koristiti, niti ih ustupiti trećim licima bez dozvole.

 

Kontrola

 

Možete u svako doba zatražiti pregled svih ličnih podataka koje smo od vas dobili na jednoj od naših adresa na mreži. Možemo na vaš zahtev ažurirati, ispraviti ili obrisati te podatke (ako se dotični podaci još uvek nalaze u našim bazama podataka), ili ubuduće prestati koristiti te podatke. Ako želite ostvariti to pravo, jednostavno nam se javite.

 

Promene politike privatnosti

 

Zadržavamo pravo da promenimo ovu Politiku privatnosti, s vremena na vreme. Ako napravimo značajne promene u načinu na koji tretiramo vaše lične podatke, ili samu Politiku privatnosti, mi ćemo obezbediti obaveštenje korisnicima (Vama) putem Usluga ili nekim drugim sredstvima, kao što je e-mejl. Pregledajte promene pažljivo. Ako se slažete sa promenama, jednostavno nastavite da koristite naše usluge. Ako imate prigovor na bilo koju promenu u našim uslovima i više ne želite da koristite naše usluge, možete da zatvorite svoj nalog. Osim ako nije drugačije naznačeno, naša trenutna Politika privatnosti se odnosi na sve informacije koje imamo o Vama i Vašem nalogu. Koristeći naše Usluge nakon saopštenog obaveštenja o promenama, izjavljujete da ste obavešteni i da iskazujete saglasnost sa izmenjenom politikom i praksom.

 

Linkovi sa internet sajtovima trećih lica

 

Internet sajt može sadržati linkove drugih internet sajtova čiji vlasnik ili korisnik nije Avangardist. Takvi linkovi su obezbeđeni isključivo da bi Vama pružili što više informacija. Avangardist ne kontroliše i nije odgovoran za rad, sadržaj, politiku privatnosti ili bezbednost ovih sajtova. Avangardist ne kontroliše sadržaj ili proizvode ili usluge dostupne na ovim internet sajtovima. Ako uspostavite vezu sa takvim internet sajtovima preko linka na našem internet sajtu, to činite na sopstveni rizik i bez saglasnosti Avangardist-a.

 

Poruke elektronskom poštom

 

Kada nam šaljete elektronsku poštu (e-poštu) s ličnim podacima po kojima vas je moguće identifikovati, bilo putem e-pošte s pitanjem ili komentarom, ili obrascem koji nam dostavljate elektronskom poštom, mi te podatke koristimo u svrhu ispunjenja vaših zahteva.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

 

Avangardist Web Design
Požarevac, 20.03.2021.

 

 

 

Naš web sajt ima implementiran SSL sertifikat kako bismo obezbedili zaštitu privatnosti naših online kupaca i ispunili zahteve za povećanom sigurnošću Internet kupovine. Svi podaci koje šaljete prilikom kupovine zaštićeni su 256-bitnom SSL enkripcijom putem 2048-bitnog ključa, što je ujedno preporučena zaštita kompanije Google kada su u pitanju e-commerce web sajtovi. Prisustvo SSL zaštite lako je prepoznati – naša web adresa je na “https://” protokolu, a ne na standardnom “http://”. Takođe, u Vašem internet pretraživaču ispred naše web adrese pojaviće se mali zeleni katanac koji označava SSL sertifikat izdat od strane ovlašćenog sertifikacionog tela u SAD.