Najbolje vreme da nešto promenite je sada!

U današnjem digitalnom svetu vaša web stranica je prva interakcija koju potrošači imaju sa vašim preduzećem, a gotovo 95% prvog utiska korisnika se odnosi na web dizajn. Kreativnost, inovativnost i pažnja do detalja su naši osnovni principi koji vam nude najbolju uslugu od ideje do njene realizacije na papiru.

Bilo da je u pitanju kompanija, prodavnica, uslužna agencija, hotel, restoran ili bilo koja druga vrsta posla najefikasniji način da se predstavite je stvaranje kvalitetne web stranice koja prenosi stvarnu vrednost vaših usluga i proizvoda. Otkrijte naše profesionalne usluge za stvaranje, razvoj i upravljanje web stranicama i e-trgovinom. 

Kako do vašeg sajta?

Internet domen predstavlja adresu vašeg sajta stoga je bitno da ime izaberite pažljivo. Preporučuje se da naziv domena bude povezan sa nazivom firme, ili onim što želite da predstavite na svom web sajtu.

Primer domena: www.primer.com ili www.primer.rs

Hosting je prostor koji iznajmljujete za postavljanje svog sajta. Postavljanjem (upload-om i podešavanjima) svog sajta na hosting servere, sajt postaje vidljiv svim internet korisnicima. Upravo je hosting provajder zadužen za to da vaš sajt uvek bude na internetu, 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji!

Preporučujemo vam kompaniju ”Servikus” zbog dobrih servera i odlične tehničke podrške.

Napravićemo predlog izgleda početne stranice, kao i svih ostalih osnovnih stranica. Struktura sajta je veoma bitna, logotip i boje još bitniji kako bi se obezbedilo uklapanje projekta u celokupan marketinški plan firme/pojedinca.

Prvo trebamo odrediti koliko će vaš web sajt imati stranica? Zatim trebamo pripremiti neophodan materijal za izradu kao što su logo (ukoliko ga nemate), tekstovi, naslovi, fotografije, spisak i opis proizvoda (e-prodavnica), važne poruke koje želite da istaknete. Predlažemo da izabrane fotografije sa fotoaparata ili interneta snimite na USB memoriju ili nam iste prosledite mail-om, a mi ćemo ih dalje obraditi i prilagoditi web sajtu.

Ukoliko planirate da proširite svoj posao van granica naše zemlje, sajt na engleskom ili nekom drugom jeziku je odličan početak.

U današnje vreme je veoma bitno biti prisutan na društvenim mrežama i što bolje usmeriti potencijalne klijente sa istih na vaš sajt. U zavisnosti od socijalne mreže primenjuje se različita strategija i tehnika objavljivanja. Broj interakcija umnogome utiče na rejting vašeg profila i samim tim i posećenost web stranici.

Veoma je bitno da se po postavljanju sajta ozbiljno posvetite ažuriranju istog. Redovno objavljivanje interesantnog sadržaja će u mnogome pomoći da privučete nove posetioce.

Treba da znate!

WordPress

Prema poslednjim podacima iz juna 2019. WordPress koristi 60,8% svih web stranica čiji je sistem upravljanja sadržajem poznat. To je 27,5% od prvih najbolje rangiranih 10 miliona web sajtova ili 34% od svih sajtova na svetu.

SEO-friendly

Kako bismo što bolje primenili SEO strategiju, potrebna nam je CMS (Content Management System) platforma koja nudi mogućnost implementacije određenih dodataka. Upravo je to slučaj sa WordPressom, gde je moguće u potpunosti kontrolisati sve aspekte rada sajta. Primena SEO pravila pomoću pluginova u tom slučaju pruža mogućnost rangiranja sajta u samom vrhu pretraga na internetu.

Dropbox backup

Vrlo je važno da uvek imate kopiju vašeg web sajta kako biste mogli da ga povratite u slučaju da se nešto neočekivano desi.

Idealna web stranica treba da ispuni sledeća tri uslova