Responsive Web Design

 

 

Prilagodljivi web dizajn je presudan aspekt svakog poslovanja. Za mnoge je vaša web stranica prva tačka kontakta potencijalnog kupca i želite da ostavite dobar utisak. Studija pokazuje da 92% korisnika koji prvi put posete sajt neće odmah izvršiti kupovinu, stoga web stranica treba da podstakne potencijalne kupce da se ponovo vrate na dalje razmatranje. Jedna od istaknutih metoda koju web dizajneri koriste za povećanje web prometa je putem prilagodljivog web dizajna.


Šta je prilagodljivi web dizajn

Kada se web sajt kreira sa prilagodljivim dizajnom, to znači da je formatiran za više uređaja. To je kritičan faktor za optimalno korisničko iskustvo. Ljudi pretražuju internet na različitim uređajima, a neki ih koriste više puta tokom dana. Sa napretkom povezanosti i pojavom 5G mreže, broj uređaja koji podržavaju Internet će se samo povećavati. Device Atlas precizira da su mobilni telefoni i prenosni računari među najpopularnijim oblicima pretraživanja interneta. Međutim, polje za pregledanje interneta se neprestano proširuje, a sve više uređaja može da poseti vaš web sajt više nego ikad.


Značaj prilagodljivog dizajna web stranica

Danas postoje brojni uređaji koji se koriste za surfovanje Internetom. Bez obzira da li neko pretražuje na svom laptopu, pametnom telefonu, tabletu, e-čitaču, konzoli ili bilo kom drugom uređaju, želite da vaš web sajt bude kompatibilan. Prilagodljivi web dizajn pomaže u širenju dosega i pristupačnosti, jer je namenjen da stane na najveći mogući broj uređaja. Nijedna web stranica ne odgovara jednoj veličini, a potrebno je pažljivo izvršiti podešavanja kako bi se to omogućilo.


Verujte iskusnim web dizajnerima za prilagodljiv dizajn

Bilo koji iskusni web dizajner će vam reći, posebno u današnje vreme, da je prilagodljivi web dizajn važniji nego ikad ranije. Ako želite da vaš sajt izgleda dobro na što više različitih uređaja onda njegovu izradu poverite iskusnom web dizajneru. U AVANGARDIST-u, naš iskusni tim dizajnera web stranica u Požarevcu može da razvije web sajt za bilo koji uređaj koji se može povezati.

 

Kontaktirajte nas da biste saznali više!